Nieuws
22 mei 2007 - Ron Smeets

Ringtone exploitanten misbruiken 'Madeleine'

Dat de ringtone business gebruik maakt van misleidende en onduidelijke advertenties om kinderen en andere mobiele bellers te lokken is inmiddels wel bekend.

Helaas, zoals ook uit dit verhaal weer blijkt, is het einde van de 'creatieve' misleiding nog (lang) niet in zicht.

in Californie zijn namelijk een aantal websites van ringroneboeren opgedoken die de zoektocht naar de vermiste Engelse peuter Madeleine McCann, gebruiken om er toch vooral zelf beter van te worden.

De websites hebben url's die lijken op de naam van Madeleine, maar dan met iets afwijkende spelling, en telkens als een bezoeker op zo'n site inlogd kunnen de exploitanten weer een paar dollarcent van adverteerders op die sites op hun rekening bijschrijven.

Voor de duidelijkheid. Er is maar EEN officiele site en die is te benaderen via findmadeleine dot com en/of bringmadeleinehome dot com.Gerelateerde links:
Klacht tegen beltoonboer
Vermist Koreaans meisje na MMS actie gevonden
Ontvoerd meisje na SMS gered
Vermist meisje stuurt SMSjes naar haar moeder
Crazy Frog belazert de boel!
Limiet op betaalde mobiele downloads voor Kids
Vermiste kinderen sturen SMS
Ringtoneboeren stellen zich aan
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.