Nieuws
11 oktober 2006 - Ron Smeets

Ringtone concert in Chicago

Volgende maand organiseerd componist David Baker in Chicago een 15 minuten durend 'Concertino for Cellular Phones'. In tegenstelling tot wat normaal verwacht wordt van bezoekers aan een theatervoorstelling of concert moet hier juist iedereen zijn of haar mobieltje wel aan laten staan.

Uit het bericht valt op te maken dat er niet gerepeteerd wordt, hooguit op de avond zelf, vlak voor de uitvoering. Het zal dus wel een chaos worden, maar dat vindt de componist, die ook als professor verbonden is aan de Universiteit van Indiana, helemaal niet erg, zo blijkt. "Het stuk zal het prachtige evenwicht tussen orde en chaos weergeven', aldus Baker.

Het publiek, dat dus ook voor de uitvoering zal zorgen, wordt tijdens de 'Symfonie' met behulp van rode en groene lampen precies verteld wanneer ze hun ringtones moeten laten horen en mogen zelf bepalen waneer ze die harder of zachter zetten.Gerelateerde links:
Een ringtone symfonie
Hip Hop songwriter in de Ringtone business
Experimentele ringtones
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.