Nieuws
06 december 2012 - Marloes de Hooge

Ringtone applicatie voor Nokia Windows Phone 8 toestellen

Het maken van ringtones op Windows Phone 8 is technisch gezien niet lastig, maar toch zit het niet goed geïntegreerd. Volgens Windows Phone Central heeft Nokia stappen ondernomen voor hun Lumia-toestellen met Windows Phone 8 om dit gemakkelijker te maken. Via een nieuwe app, die verkrijgbaar is in de Nokia Collection, is het mogelijk om via tracks die opgeslagen staan op het apparaat eigen ringtones te maken. De app is te vinden onder de naam Ringtone Maker. 

Deze applicatie elimineert de verplichting om bestanden te uploaden, te bewerken en op te slaan, wat normaal noodzakelijk is om ringtones te maken in Windows Phone. Het enige probleem met de applicatie van Nokia is dat tracks uit Xbox Music niet te bewerken zijn, wat eigenlijk best schandalig te noemen is aangezien het dan minder zin heeft om tracks te kopen als je ze als ringtone zou willen gaan gebruiken. Windows Phone Central probeerde om een track te kopen uit de Store maar zag deze track niet verschijnen wanneer er gebruik gemaakt werd van Ringtone Maker.

De reviews voor de app zijn tot nu toe vrij negatief, wat vermoedelijk te wijten is aan eventuele problemen die gebruikers met de applicatie hebben. Dit is een domper voor Nokia, maar vermoedelijk zullen ze er nog alles aan doen om de problemen bij de gebruikers te verhelpen. Windows Phone 8 gebruikers kunnen de applicatie hier terugvinden. 

Over de auteur: Marloes de Hooge
 
Marloes is editor in chief van DutchCowboys en Travelvalley. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen. Momenteel werkt ze aan haar eerste boek, een droom die uitkomt. Mail: marloes@dutchcowboys.nl - marloes@travelvalley.nl