Nieuws
10 november 2007 - Ron Smeets

RIM wil LG toestellen laten vernietigen

Dat klinkt als een behoorlijk radicale actie, maar formeel is dit wel een onderdeel van de eis die RIM (makers van de BlackBerry) heeft neergelegd bij het Amerikaanse gerechtshof in de zaak die het aangespannen heeft tegen concurrent LG.

RIM heeft LG voor de rechter gedaagd omdat, zo beweert de Canadese toestelmaker, de Koreanen zonder toestemming gebruik maken van namen die teveel lijken op de merknamen waarop RIM het alleenrecht heeft.

In detail gaat het over alle LG toestellen waarbij de woorden 'Black' of 'Berry' in de typenaam gebruikt worden. Dit zijn o.a. de Chocolate Black Label, -Strawberry en Black Cherry.

Volgens RIM heeft LG geen toestemming gevraagd voor het gebruik van deze merknamen. Vreemd genoeg heeft de provider (Verizon) die deze toestellen in de VS verkoopt dat wel geprobeerd te regelen bij RIM, maar de Canadezen gaven geen toestemming.

Omdat LG en Verizon vervolgens toch de diverse toestellen zoals de Chocolate Black Label en -Strawberry op de markt brachten heeft RIM nu dus besloten dit via de rechter een halt proberen toe te roepen. Daarbij is dus één van de eisen dat alle toestellen die deze eis betreffen ook daadwerkelijk van de markt gehaald en vernietigd worden.

Eerder ruziede RIM ook al met Samsung over diens 'BlackJack' Smartphone, maar die zaak werd zonder gerechtelijke tussenkomst afgehandeld tussen beide partijen.Gerelateerde links:
RIM klaagt Samsung aan vanwege de 'BlackJack'
RIM en NTP bereiken accoord!
RIM rapporteert 66% winststijging in 2006
Chocolate met aardbeiensmaak
Cherry en Apple Chocolates voor de Amerikaanse markt
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.