Nieuws
30 november 2005 - Ron Smeets

RIM verliest weer een ronde

In de juridische bokswedstrijd tussen de makers van de Blackberry, RIM, en het bedrijf dat al jaren zegt het patent op die technologie te hebben, NTP, blijft het 't Blackberry kamp tegenzitten.

Een federale rechter heeft vandaag de schikking van 450 miljoen dollar die RIM begin dit jaar met NTP aanvankelijk overeengekomen was en in juli weer op de tocht zette, niet rechtsgeldig verklaard.

Dit betekent dat, indien depatent-kwestie in het nadeel uitvalt van RIM en men gedwongen wordt de BlackBerry diensten in de VS te stoppen, de Canadese push-mail producent een bedrag van minimaal 1 miljard zal moeten ophoesten om 'in de lucht te blijven'.

Overigens heeft RIM's vice-president, Jim Balsillie, al meerdere malen in de media geroepen dat men in dat geval al vervangende software klaar heeft liggen waarmee men in ieder geval geen inbreuk (meer) pleegt op de patenten van NTP. Wordt ongetwijfeld vervolgd. . .Gerelateerde links:
Software upgrade houdt BlackBerry in de lucht
RIM niet bang voor rechtzaak
Overwachte 'bondgenoot' voor BlackBerry
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.