Nieuws
28 maart 2012 - Ron Smeets

RIM stelt 'analisten meeting' uit tot na de BB10 lancering

RIM heeft bekend gemaakt dat de 'analisten meeting', die jaarlijks gehouden wordt tijdens BlackBerry World, uitgesteld wordt tot ná de lancering van BlackBerry 10 en de eerste toestellen met het nieuwe OS.

Daarmee heeft RIM nogmaals bevestigd dat de Canadese smartphone fabrikant verwacht de negatieve spiraal waarin het marktaandeel en de resultaten van BlackBerry momenteel verzeild geraakt zijn, pas eind dit jaar een halt te kunnen toeroepen.

Tenille Kennedy, woordvoerder van RIM, liet weten dat de komende editie van BlackBerry World, geheel in het teken zal staan van de consument, ontwikkelaars en partners. Dit weekend werd al bekend dat RIM in Orlando, waar ik overigens ook bij aanwezig zal zijn, maar dit ter zijde, de eerste alpha versies van BlackBerry 10 prototype's zal uitdelen aan ontwikkelaars. Daar ga ik er zeker eentje van proberen te bemachtigen, begin mei. Mocht dat niet lukken (formeel ben ik als pers aanwezig en niet als ontwikkelaar) dan zal ik er alles aan doen om alvast een korte hands on te regelen.

”We decided to make BlackBerry World more focused on customers, developers and partners. We will hold a separate session targeted at the interests of the investment community later this year, once BlackBerry 10 is launched", aldus Kennedy tegenover Reuters.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.