Nieuws
11 februari 2007 - Ron Smeets

RIM speelt met driehoekig toetsenbord ontwerpen

Een minpunt van de meeste Smartphones die voorzien zijn van een qwerty toetsenbord is dat ze niet echt gebruiksvriendelijk zijn voor het invoeren van (lange) teksten.

Vaak moet je je vingers dusdanig verkrampt over de toetsen bewegen, zeker voor mensen zoals ikzelf met ietwat dikkere vingers dan de gemiddelde slanke beller, dat je emails vanzelf korter worden dan gepland en doorspekt zijn van de tikfouten.

RIM, makers van de BlackBerry, heeft de afgelopen maanden in het geheim gewerkt aan de ontwikkeling van een heel ander toetsenbord concept. De tekens worden per drie gegroepeerd op driehoekige toetsen. Volgens de ontwerpers zou dit de gebruiksvriendelijkheid van het intoetsen van tekst op een relatief klein toetsenbord een stuk moeten verbeteren.

Voor de zekerheid hebben de Canadezen maar alvast een patent aangevraagd op dit ontwerp. Ik ben benieuwd wanneer we de eerste toestellen met dergelijke toetsenborden op de markt zullen zien.

Overigens heeft RIM een vergelijkbaar idee al eens uitgewerkt. De BlackBerry Pearl heeft ook zogenaamde combinatietoetsen maar doordat die op relatief kleine knoppen geplaatst zijn werkt dat idee helaas averechts.Gerelateerde links:
Toetsenbord voor mensen met smetvrees
Bluetooth mini keyboard voor mobieltjes
Toetsenbord BlackBerry Pearl valt uit elkaar
Pantech's schuifpuzzel concept
BlackBerry 7130e gespot
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.