Geruchten
27 januari 2012 - Ron Smeets

RIM roadmap voor 2012 gelekt; 1e BB10 toestel in Q3 of Q4

Deze week zijn een aantal screenshots uit een presentatie van RIM uitgelekt waarin de roadmap te zien is voor diverse BlackBerry toestellen die de komende maanden geïntroduceerd zouden gaan worden.

Behalve enkele 'bekende' nieuwe Curve en Bold modellen staat er, onder het kopje 'Next Gen OS' (lees: BB10) een nog onbekend toestel ('Device') op de schijdslijn tussen Q3 en Q4 gepland. Als deze geruchten kloppen, natuurlijk.

Veel meer informatie wordt over dat eerste BB10 toestel nog niet gegeven in de uitgelekte roadmap screenshots. Andere nieuwe toestellen die in het lijstje staan zijn de BlacklBerry Curve 9320 en 9220 en een PlayBook met 3G/HSPA support. Verder wordt ook nog de komst van diverse witte uitvoeringen van bestaande toestellen genoemd. Hieronder kun je een aantal screenshots zien waarop de specs van enkele toestellen en roadmap te zien zijn.

BB-Roadmap-2012-Rumor BB-Curve-9220-9320-Rumor BB-3G-Playbook-Rumor-a BB-3G-Playbook-Rumor-b BB-Roadmap-White-2012-Rumor

Meer screenshots van de gelekte presentatie kun je bij BGR bekijken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.