Nieuws
12 april 2007 - Ron Smeets

RIM rapporteert 66% winststijging in 2006

Een echte verassing is dat natuurlijk niet want in 2006 heeft RIM, maker van de BlackBerry, geen dure rechtzaken meer gevoerd en ook geen 612 miljoen dollar aan afkoopsom hoeven te betalen.

Dat de winst dan dus met 66% stijgt op een totaal van 930 miljoen dollar is eigenlijk niet meer dan logisch. Wel indrukwekkend zijn de omzetcijfers. Die zijn namelijk over 2006 ook met 47% gestegen naar ruim 3 miljard dollar.

Maar wat helemaal de kroon spant is het aantal nieuwe BlackBerry gebruikers dat RIM alleen al in het 4e kwartaal van 2006 mocht verwelkomen: 1.02 miljoen. Dat is een stijging van ruim 14% in drie maanden tijd.

Het lijkt er dus op dat na de NTP en patent perikelen vorig jaar de zeven vette jaren voor RIM en BlackBerry aangebroken zijn. Ik ben benieuwd of die extreme groei zich ook dit jaar voort zal zetten.Gerelateerde links:
KPN introduceert de BlackBerry Pearl in Nederland
Blackberry 8800
Introductie BlackBerry 8800 op 3GSM
Wordt Palm het volgende slachtoffer van NTP?
Blackberry na Korea ook in Japan
RIM en NTP bereiken accoord!
Opsteker voor Blackberry
Blackberry fors populairder
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.