Nieuws
26 oktober 2005 - Ron Smeets

RIM niet bang voor rechtzaak

Zoals jullie wel allemaal weten is RIM (Blackberry) al geruime tijd in een juridisch gevecht gewikkeld met NTP over de patenten voor mobiele email in de VS.

Drie jaar geleden al won NTP een rechtzaak en oordeelde de rechter dat beide bedrijven een schikking overeen moesten komen. Begin dit jaar leek dat te gaan lukken toen ze een accoord bereikten over een vergoeding van RIM aan NTP van een slordige 450 miljoen dollar. Tijdens de uitwerking van dat accoord ging echter weer het een en ander mis waardoor de deal in Juni alsnog afketste.

De zaak komt nu dus opnieuw voor de rechter en als NTP volledig in het gelijk wordt gesteld, dan zou dat kunnen betekenen dat RIM de verkoop van de steeds populairder wordende Blackberry in de VS moet staken.

Vooralsnog zeggen woordvoerders van RIM daar niet bang voor te zijn en ze zien ook geen enkele aanwijzing dat (potentiele) klanten terughoudend reageren bij de aanschaf van nieuwe Blackberries.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.