Nieuws
29 april 2011 - Ron Smeets

RIM: "Minder BlackBerry's verkocht in Q1 dan verwacht"

De officiele kwartaalcijfers zijn nog niet bekend gemaakt, maar RIM heeft haar aandeelhouders en investeerders wel al laten weten dat de Canadese fabrikant in Q1 minder BlackBerry's verkocht heeft dan men vooraf verwacht had.

Daarnaast ziet RIM ook een verschuiving in de gemiddelde prijs per toestel. Die gaat namelijk ook omlaag, hetgeen betekent dat steeds meer BlackBerry klanten voor de goedkopere modellen (zoals de Curve) kiezen.

Zoals gezegd, exacte cijfers en aantallen worden nog niet genoemd, maar RIM verwacht dat het aantal verkochte toestellen in Q1 uit zal komen op of net onder de 13.5 miljoen. De oorspronkelijke verwachting ging uit van 13.5 pt 14.5 miljoen toestellen. In de mededeling aan haar investeerders verwoordde RIM het als volgt:

"RIM now expects fully diluted earnings per share for Q1 to be in the range of $1.30-$1.37, lower than the range of $1.47-$1.55 previously forecasted by RIM on March 24, 2011. This shortfall is primarily due to shipment volumes of BlackBerry smartphones that are now expected to be at the lower end of the range of 13.5-14.5 million forecasted in March and a shift in the expected mix of devices shipped towards handsets with lower average selling prices."

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.