Geruchten
29 juni 2012 - Redactie MobileCowboys

RIM: launch BlackBerry 10 vertraagd tot 2013

Dat Research In Motion in zwaar weer verkeert, is iets wat bij veel mensen duidelijk is. Volgens het bedrijf zelf zal het allemaal erger worden, aangezien ze hun aandeelhouders niet echt iets positiefs konden mededelen. Allereerst het schrappen van zeker 5000 banen, wat RIM ongeveer 300 miljoen dollar zou moeten opleveren. Ook is de verwachting dat RIM het eerste nettoverlies zal krijgen in acht jaar tijd. Natuurlijk heeft dit ook te maken met de vertraging van BlackBerry 10, het nieuwe besturingssysteem van RIM.

Volgens RIM neemt het schrijven van de code van BlackBerry 10-features meer tijd in beslag dan gedacht. BlackBerry 10 zou oorspronkelijk al afgelopen winter gereleased worden, maar dat werd uiteindelijk uitgesteld naar 2012. Ook deze deadline zal niet gehaald worden. Een aanbod van Microsoft-directeur Steve Ballmer om RIM te laten overstappen op Windows Phone 8 is niet aangenomen.

Nog niet alle features van het nieuwe besturingssysteem zijn bekend, waardoor potentiële geïnteresseerden ook wegblijven. Daarnaast brachten ze het afgelopen half jaar veel minder nieuwe modellen uit en verscheen er ook geen topmodel die de concurrentie aan moest gaan, zoals de Bold 9900. RIM verkocht in het afgelopen kwartaal 7,8 miljoen BlackBerry's, wat een stuk minder is dan de 11,2 miljoen BlackBerry's die ze in hetzelfde kwartaal vorig jaar verkochten. Dit komt ook omdat de concurrentie enorm sterk is geworden. RIM leed uiteindelijk een nettoverlies van 192 miljoen dollar, wat uitkomt op ongeveer 150 miljoen euro. 

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl