Toestellen
05 september 2012 - Marloes de Hooge

RIM: 'Geen BlackBerry 10 toestel aankondigingen dit jaar'

BlackBerry fans zullen moeten wachten tot 2013 voordat ze meer te horen krijgen over de nieuwe smartphones die uitgerust zullen zijn met BlackBerry 10, de nieuwe versie van het BlackBerry OS. Volgens Frank Boulben, marketingdirecteur bij RIM, worden de nieuwe smartphones pas in januari of februari verwacht. Dit omdat het OS nog niet helemaal af is en ze het helemaal willen perfectioneren voordat ze het daadwerkelijk op de markt zetten.

RIM heeft al eerder bevestigd dat het twee BB10 toestellen zal lanceren, waarvan eentje met een touchscreen. De tweede zal een beetje lijken op een BlackBerry Bold en heeft dus een fysiek QWERTY toetsenbord. Het bedrijf hoopt met de nieuwe toestellen mee te kunnen draaien met de concurrentie, die inmiddels al veel verder zijn dan BlackBerry. De nieuwe toestellen moeten gemakkelijk kunnen concurreren met de iPhone 5 en de Galaxy S3.

Het nieuws valt tegelijk met ander nieuws uit Wall Street, waar bekend werd gemaakt dat RIM een verlies heeft geleden van ongeveer 235 miljoen dollar. De lancering van BlackBerry 10 is waarschijnlijk de laatste kans voor het bedrijf om een goede comeback te kunnen maken. Vandaar dat ze er ook de tijd voor nemen om het ook waar te kunnen maken. 

Over de auteur: Marloes de Hooge
 
Marloes is editor in chief van DutchCowboys en Travelvalley. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen. Momenteel werkt ze aan haar eerste boek, een droom die uitkomt. Mail: marloes@dutchcowboys.nl - marloes@travelvalley.nl