Geruchten
03 december 2011 - Ron Smeets

RIM gaat 'op wereldreis' met haar toestelnamen voor 2012 ?

BlackBerry zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen, zoveel is wel duidelijk geworden de afgelopen maanden. Of de fabrikant het succes uit de periode tussen 2009 en medio 2011 nog nieuw leven kan inblazen zal voor een heel groot deel afhangen van de nieuwe BBX (aka QNX) BlackBerry's die voor 2012 op de planning staan.

Uit (onbevestigde) informatie die CrackBerrry heeft weten op te duiken blijkt dat RIM's eerste toestellancering van 2012 gepland zou staan voor 13 maart (ruim na de CES en kort na het MWC dus). De codenamen van die toestellen lijken op een 'wereldreis' ;-)

De eerste BBX BlackBerry die onthuld gaat worden is de 'London'. Dit is het toestel dat eerder al eens gespot werd en veel weg heeft van de onlangs gepresenteerde Porsche Design BlackBerry. Kort daarna zal ook de BlackBerry Milan het daglicht zien, gevolgd door de 'Lisbon', 'Nevada' en 'Black Forest'. Deze laatste zou mogelijk een 10 inch tablet zijn en de 'Nevada' moet het vlaggenschip voor 2012 worden. Zoals gezegd, dit zijn nog geruchten. Het spreekwoordelijke 'korreltje zout' is dus nog zeker van toepassing. In ieder geval tot het moment dat RIM zelf met nieuws over deze toestellen komt.

Via: CrackBerry

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.