Entertainment
24 december 2012 - Ron Smeets

RIM doet 'n 'Motorola' met de 'oude' dure Porsche BlackBerry

Toen ik dit las was letterlijk het eerste dat in mij op kwam een vergelijkbare actie van Motorola uit 2008. Die fabrikankt had zo ongeveer al haar mobiele marktaandeel al verspeeld door te lang op hetzelfde paard te blijven gokken (de RAZR) en vond het wel een goed idee om als overbrugging naar het smartphone tijdperk een toestel van zo'n 1500 Euro op de markt te brengen, de Motorola Aura. Zonder al te veel succes overigens, maar goed, dat is achteraf altijd makkelijk praten.

Welnu, RIM heeft, samen met Porsche Design, besloten om, vlak voordat de nieuwe BlackBerry 10 toestellen onthuld gaan worden, in januari nog even snel een zwarte uitvoering van de (peper)dure BlackBerry P'9981 uit te brengen; 'n Motorolaatje dus ;-)

Het toestel dateert zelf al van meer dan een jaar geleden. Misschien leuk voor Porsche eigenaren? Die hebben doorgaans ook nog wel een paar duizend dollar (twee, om precies te zijn) liggen voor een 'oud model' BlackBerry die over een paar weken nog veel ouderwetser wordt.

Als je het persbericht van Porsche en RIM leest, dan zou je bijna gaan denken dat je een state-of-the-art smartphone koopt. Maar voor zo'n 1500 Euro krijg je een strak ontworpen BlackBerry 7.1 smartphone uit 2011 dus ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.