Nieuws
13 juli 2011 - Ron Smeets

RIM: "Bold 9900 over een maand in de winkels"

De BlackBerry Bold 9900 werd begin mei officieel onthuld. Toen gaf RIM aan dat het toestel in juni of juli op de markt zou komen. Die deadline gaat de Canadese fabrikant echter niet meer halen.

CEO Mike Lazaridis heeft namelijk tijdens een aandeelhoudersvergadering geroepen dat het nog een maand zal duren voordat de BlackBerry Bold 9900 in de (eerste) winkels gaat verschijnen. "De komst van de Bold 9900 wordt de grootste wereldwijde lancering in de geschiedenis van BlackBerry", aldus Lazaridis.

Het gaat al een tijdje neit meer zo heel erg crescendo met BlackBerry. De eerste ontslagen zijn al gevallen en zowel de omzet als winst staan behoorlijk onder druk. De komst van de Bold 990 moet voor een ommekeer gaan zorgen. Dit wordt het eerste BlackBerry OS7 toestel met een snellere browser (het zorgenkindje van de huidige BlackBerry toestellen).

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.