Nieuws
23 juni 2010 - Ron Smeets

RIM (BlackBerry) is nu ook meer waard dan Nokia

Onderstaande grafiek van Bloomberg toont het verloop van de marktwaarde van Nokia, Apple en RIM in de afgelopen tien jaar. Het was al bekend dat Apple de afgelopen 2 jaar meer 'waard' is dan de Finse toestel fabrikant.

Daarbij moet natuurlijk wel rekening gehouden worden met het feit dat de martktwaarde van Apple natuurlijk niet alleen door de iPhone gegenereerd wordt. Nee, dan is de vergelijking tussen RIM, de makers van BlackBerry Smartphones, en Nokia veel 'eerlijker'. En ook daar verliezen de Finnen het inmiddels. Sinds deze week is de marktwaarde van RIM namelijk ook hoger dan die van Nokia.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.