Nieuws
19 december 2012 - Ron Smeets

RIM: "BlackBerry 10 Store lanceert met meer dan 70.000 apps"

Het duurt nog goed en wel zes weken voordat de eerste BlackBerry 10 toestellen officieel gepresenteerd worden. Minstens zo belangrijk is echter de status (lees: het aanbod) van apps voor het nieuwe BlackBerry OS.

De marketing directeur van RIM heeft tegenover Forbes laten weten dat bij de lancering van BlacKBerry 10 direct al meer dan 70.000 apps beschikbaar zullen zijn.

Dat betekent dus dat je met een BlackBerry 10 zo ongeveer alle belangrijke apps wel al zult kunnen downloaden en gebruiken. Natuurlijk zegt dat nog niets over de beschikbaarheid van Nederlandstalige applicaties. RIM heeft de afgelopen periode al diverse (populaire) apps genoemd. Daarbij zitten onder andere facebook, Twitter, Foursquare, LinkedIn en Evernote, om maar een paar te noemen.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.