Entertainment
12 februari 2006 - Ron Smeets

RIM bijna gered, Apple volgende slachtoffer!

Tja, het is en blijft een raar land daar aan de overkant van de Atlantische Oceaan. Net nu het er op begon te lijken dat een van de meest geruchtmakende patent rechtzaken (die tussen RIM en NTP) in het voordeel van de 'good guys' beslist lijkt te gaan worden, dient de volgende strijd zich al weer aan.

Nota bene AT&T, op zich toch een gerenomeerde Telco, beticht Apple er nu van dat het inbruek pleegt op AT&T's patenten die betrekking hebben op de technologie en de codecs van de MPEG4 standaard die Apple sinds enkele maanden toepast in de nieuwe iPod G5.

Laten we vooral hopen dat AT&T snel weer bij haar positieven komt en deze onzin niet ook escaleert tot een slepende kwestie waar met name de wederzijdse advocaten rijk van zullen worden.Gerelateerde links:
Apple iPod aangeklaagd voor gehoorbeschadiging
Emoticons gepatenteerd door Cingular
Derde speler in BlackBerry 'gevecht'
Samsung's i500 voor de rechter gesleept
Software upgrade houdt BlackBerry in de lucht
Apple aangeklaagd voor krassende Nano's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.