Nieuws
19 november 2011 - Ron Smeets

RIM bevestigt vastlopers van de Bold 9900, fix in de maak

RIM heeft gisteren bevestigd dat de vastlopers waar (sommige) eigenaren van de BlackBerry Bold 9900 last van hebben inderdaad juist zijn. Het toestel kan zomaar ineens vastlopen en in bepaalde gevallen helpt dan ook een (factory) reset of 'battery pull' niet meer.

Er zijn al verhalen bekend van klanten die hun Bold 990 (en 9930, de CDMA variant) hiervoor hebben moeten omruilen.

Volgens de fabrikant gaat het om een 'klein deel' van de Bold 9900 en Bold 9930 gebruikers en wordt er momenteel hard gewerkt aan een update / fix om het probleem te verhelpen. Op diverse forums wordt al een tijdje melding gemaakt van deze problemen en daaruit zou je kunnen afleiden dat het om meer 'slachtoffers' gaat dan dat RIM ons wil doen geloven. Zijn er Nederlandse of Belgische Bold 9900 gebruikers die hier ook al last van hebben (gehad)? Reageer dan maar.

Het statement van RIM: "A limited number of customers have reported an issue where their device does not power on." She said the company is "actively working on a software update to resolve this issue."

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.