Geruchten
26 oktober 2005 - Ron Smeets

RIM bereidt release Blackberry 8700 voor

Bronnen binnen RIM beweren dat de nieuwste Blackberry, de 8700, die binnenkort op de markt zal komen, hun belangrijste nieuwe product zal worden sinds de introductie van de eerste Blackberry enkele jaren geleden.

Dat deze berichten 'gelekt' worden op het moment dat RIM's juridische problemen weer actueel zijn geworden is natuurlijk enigszins verdacht.

Kijken we naar de 8700, dan moeten we eerlijk toegeven dat de mogelijkheden inderdaad boven het niveau van de huidige beschikbare 'Berries' liggen.

Enkele 'gelekte' features: een 316MHz processor, Bluetooth 2.0, support voor 2.5G netwerken, platter design, 16MB Ram en 64Mb Flash geheugen, maar helaas nog steeds geen memory-card slot.

Beschikbaarheid en prijzen worden volgens de bronnen bij RIM tussen eind Oktober (nu?) en begin November aangekondigd.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.