Nieuws
25 maart 2011 - Ron Smeets

Rijen voor iPad 2 launch

Op het moment dat dit artikel online verschijnt duurt het officieel nog een half uur voordat de eerste iPad 2's in Nederland verkocht 'mogen' worden. Uit diverse steden komen tweets en foto's van rijen maar nergens staan echt veel mensen te wachten.

De winkels mogen officieel niets zeggen over de voorraden die ze ontvangen hebben, maar uit Maastricht komt bijvoorbeeld het bericht dat reseller Ivizi daar al wel geroepen hebben dat zij maar 2 witte 64GB + 3G exemplaren ontvangen hebben.

Toen dat nieuws bekend werd verlieten direct al een paar wachtenden, die wat verder achteraan in de rij van 25 man/vrouw stonden, de rij. Een van de wachtenden die wel gebleven is, Edward Neve (@theatman), maakte voor ons enkele foto's en een filmpje van de wachtrij. iPad-2-Rij-Maastricht-16u20-a iPad-2-Rij-Maastricht-a

Zelf ontving ik vanmiddag mijn, ja 64GB +3G ;-)), iPad 2 review exemplaar al per koerier van Apple.  iPad-2-MC-a

UPDATE (17u50): De wet van de schaarste treedt alweer in werking. Apple heeft de voorraden van de iPad 2 (bewust?) weer lekker krap aan bemeten. Het gevolg? In Hamburg bood een gelukkige bezitter van een iPad 2 64GB + 3G zijn exemplaar buiten, ik neem aan in de buurt van een rij met wachtende iPad 2 kopers bij een lokala Apple winkel, te koop aan voor 1100 Euro! Tsja... iPad-2-Hamburg-1100-Euro

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.