Nieuws
24 augustus 2013 - Nichal Joosse

Richtlijnen Google Play Store aangescherpt

The Next Web meldde op de website dat Google een mail heeft verstuurd naar ontwikkelaars over de nieuwe richtlijnen van Android-apps. De nieuwe regels moeten ervoor zorgen dat overmatig adverteren en dubieuze apps aangepakt worden. Alle apps en app-updates voor Android die vanaf nu worden gepubliceerd, moeten voldoen aan de nieuwe regels. Bestaande apps moeten over 30 dagen aan de nieuwe richtlijnen voldoen. 

Een aantal zaken in het advertentiebeleid staan centraal. Zo mogen apps in de toekomst geen reclame meer tonen door middel van notificaties of op icoontjes op het thuisscherm. Promoties die bij de app zelf horen, zijn nog wel toegestaan. Wanneer bijvoorbeeld een bepaalde functie in een spelletje in de aanbieding is (via een in-app aankoop), dan mag hier wel geadverteerd voor worden in het spel.

Ook belangrijk is dat Google het nu verplicht om betalingen in games via de betaalmethode van Google te laten verlopen. Bij Apple is dit al tijden het geval en nu volgt Google hetzelfde spoor. Net als Apple eist ook Google 30 procent van het betaalde bedrag dat via de in-app betaaldienst van Google Play gaat. 

Over de auteur: Nichal Joosse