Nieuws
12 december 2006 - Ron Smeets

RFID armband vervangt entree ticket en kamersleutel

De eerste hotels en pretparken in de VS beginnen langzaam de ovrstap te maken naar RFID chips als vervenging voor entree tickets, waardebonnen, hotelsleutels en betaalsystemen.

Eind deze week opent in Mason, Ohio het King Island Resort (onderdeel van Paramount Studios) haar deuren en de gasten die in het bijbehorende Great Wolf Lodge hotel verblijven worden uitgerust met speciale RFID armbandjes.

Hiermee kunnen ze niet alleen hun kamer openen, maar ook toegang tot het park krijgen, betalen in de restaurant's en bar's en muntjes voor flipperkasten en andere amusement apparaten kopen.

Het King Island Resort is de derde lokatie van Paramount Parks waar deze RFID technologie gebruikt gaat worden en tot nu toe hoort men van zowel de klanten als het personeel alleen maar positieve geluiden.Gerelateerde links:
WK tickets voorzien van RFID chips
RFID kan ook mooi zijn
RFID killer vooral een link apparaatje
RFID tags als bewijs voor de echte Viagra
Hoe implanteer ik een RFID chip
Caen test RFID betaalsysteem voor GSM's
Real-Life RFID onstnappingsspel
Mobieltje als 'OV-kaart'
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.