Toestellen
08 februari 2007 - Ron Smeets

Review van de Sony Ericsson W880i

GSM Arena heeft de eergisteren geintroduceerde W880i van Sony Ericsson aan een grondige review onderworpen.

Zoals iedereen ook al opgevallen zal zijn is de opvallendste verandering ten op zichte van andere Sony Ericsson Walkmanphones de vormgeving van het toestel. Met de W880i begeeft ook Sony Ericsson zich in de wereld van populaire, ultraplatte, toestellen.

Maar de toestelmaker heeft wel wat concessies moeten doen, zo moeten we aan de hand van de review toch concluderen. In de 9.4mm 'dunne' W880i was schijnbaar geen plaats meer voor een 3.2MP camera, vrijwel standaard in de meeste high-end toestellen van Sony Ericsson. Ook functies als een infrarood poort, FM Radio Tuner, autofocus en EDGE support ontbreken. Bovendien kan de 2MP camera alleen video-opnames maken in het ouderwetste QCIF formaat (176x144 pixels).

Toch concludeert GSM Arena dat de W880i een goed en gebruiksvriendelijk toestel is met prima muziekfuncties en daarom gaat het eigenlijk ook bij een Walkmanphone.

De volledige review (met veel foto's) kun je hier lezen.Gerelateerde links:
Eerste video van de W880
Sony Ericsson W880 'Ai' officieel gepresenteerd
Sony Ericsson onthult twee foto's van de W880 'Ai'
Duidelijke foto's van de Sony Ericsson 'Ai' W880
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.