Accessoires
27 september 2009 - Martijn Derks

Review: Sony Ericsson's SensMe™ bedieningstechnologie

De afgelopen dagen heb ik de nieuwe inear-headset van Sony Ericsson getest, de MH907. Ik heb deze getest in combinatie met de Sony Ericsson W995 walkman phone, hiervan zal ik later een review online zetten. Dit is de eerste headset  die door beweging je telefoon kan aansturen. Wat heb je hieraan zou je kunnen denken?

Als je muziek of een audioboek aan het luisteren bent en je neemt de headset uit je oor, dan pauzeert het afspelen. Doe je dit tijdens een gesprek dan wordt het gesprek afgebroken. Als er een telefoon gesprek binnen komt, doe je de headset in je oren dan word er opgenomen.

In het snoer is een microfoon ingebouwd. Ben je nu meteen helemaal enthousiast geworden? Er is een nadeel aan deze headset het werkt alleen als je toestel beschikt over Sony Ericsson's Fast Port-aansluiting.

De headset werkt verrasend goed en reageert vlot als je deze in en uit je oren haalt. Hoe werkt de headset? Tja dat is het grote geheim wat Sony Ericsson niet prijs wil geven. Ik merkte dat de headset op aanraking lijkt te reageren en dus niet op bewegingen. De headset zit erg fijn in je oor en je merkt nauwelijks dat je hem draagt. De combinatie van de MH907 en de
Sony Ericsson W995 is super. Je hoeft de W995 niet meer uit je broekzak te halen, om gesprekken aan te nemen of muziek aan of uit te zetten. Ik hoop dat andere fabrikanten ook met een degelijke oplossing komen. Ik wil het niet meer missen en de headset zou op elk toestel moeten kunnen werken.

De headset is te koop vanaf 15 oktober, de prijs is nog niet geheel duidelijk. Ik verwacht dat deze rond de 40 euro zal liggen.

  • Kleuren: Yellow/White en Titan Chrome
  • Afmetingen: 164 cm lang
  • Gewicht: 25,32 g

Met de SensMe™-bedieningstechnologie van Sony Ericsson zijn knoppen overbodig geworden. Om de unieke technologie van dit product te demonstreren heeft Sony Ericsson een grappig en origineel filmpje gemaakt. De korte film is ontwikkeld in samenwerking met de beroemde animator Kristofer Ström. De film laat een cartoonfiguur zien die tijdens een busrit moeiteloos switcht tussen telefoongesprekken en het beluisteren van zijn favoriete muziek.

Over de auteur: Martijn Derks