Entertainment
19 oktober 2010 - Arjan F Olsder

Review: Rocket Riot (WP7)

Ze zijn trots als een pauw, de jongens van CodeGlue in Rotterdam. Hun Rocket Riot zit bij de Xbox Live launch selectie van Microsoft en was zelfs als één van de eerste games op Windows Marketplace te vinden toen wij afgelopen maandag de Samsung Omnia 7 in ontvangst namen.

Besturing

De besturing is zoals we die van veel touchscreen games op de iPhone kennen. Aan de linkerkant van het scherm beweeg je met de duim om het poppetje te besturen terwijl vegen met de rechter duim bepalen in welke richting je schiet. Dit laatste is soms lastig. Op ons test-toestel, de Samsung Omnia 7, schuiven we regelmatig over de Bing knop heen waardoor onze gaming sessie wordt onderbroken. Ook zitten onze duimen soms in de weg. Omdat de linkerduim bijna constant op het scherm ligt, hebben tegenspelers dia van links komen vaak een tactisch voordeel.

screenshot1

Gameplay

In het speelveld zijn diverse obstakels die je aan gort kan schieten om zo nieuwe powerups te ontdekken of om een verrassingsaanval op een tegenstander uit te voeren. Helaas zijn niet alle powerups echt nuttig, het is dus oppassen geblazen wanneer je een powerup wilt gebruiken. De snelheid waarop je speelt is hoog en dat mag best op dit platform.

screenshot2

Graphics

Voor Rocket Riot heeft CodeGlue de pixel nieuw leven ingeblazen op een manier die wij nog niet eerder in games tegen zijn gekomen. We zijn dan ook erg onder de indruk van de aparte en levendige omgeving waarin we spelen. Een ideale mix van 2D en 3D dus.

screenshot3

Conclusie


Helaas kunnen we in Nederland alleen de demo spelen, maar van alle Xbox Live games die vandaag op de Windows Marketplace staan, is Rocket Riot zonder twijfel de meest indrukwekkende.

Over de auteur: Arjan F Olsder