Accessoires
07 februari 2011 - Arjan F Olsder

Review: Plantronics BackBeat 903+

De plantronics BackBeat 903+. Wanneer je deze headset voor het eerst zien denk je misschien 'hij is wel een beetje groot...'. Dat dachten wij ook. Toch konden we het niet laten om de BackBeat eens goed uit te proberen.

Uiterlijk

Het ontwerp van de BackBeat 903+ is zeer opvallend. We hebben eerder al een aantal stereo headsets in review gehad. Deze bestonden vaak uit een centrale unit met daarop een gewone koptelefoon. De BackBeat lijkt echter meer op twee headsets die met een dikke kabel verbonden zijn.

Draagcomfort

Hoewel de BackBeat 903+ vrij fors is, is het draagcomfort ver boven verwachting. De BackBeat is licht en is erg makkelijk op de oren af te stellen. De kabel die achter het hoofd langs gaat is lang genoeg, maar blijft door zijn stevigheid niet achter de kraag hangen. Bij het sporten blijft de BackBeat ook goed op zijn plaats zitten. Gewone oordopjes willen dan vaak uit de oren ploppen, maar daar is hier geen sprake van.

Bediening

De meeste headsets bevatten slechts drie knoppen. Bij de BackBeat zijn het er echter vijf. Twee grote knoppen bevinden zich in het hart van het oor. Aan de linker kant is dit de knop om gesprekken aan te nemen of op te hangen en aan de rechter kant is het een play/pauze knop. Achterop de linker unit (achter het oor) vinden we de aan/uit knop en volume knoppen die ook dienst doen om tracks te skippen door ze langer in te drukken.

Plantronics-BackBeat-903-Bediening

Hoewel de knoppen op de oren ideaal zijn, blijkt het in de praktijk lastig om een track over te slaan. Hoewel de volumeknoppen goed te voelen zijn, is het toch even zoeken en dat is jammer. Iets grotere knoppen en dan verdeeld over het linker- en rechter ook zou voor de gebruiksvriendelijkheid een flinke verbetering zijn.

Uitrusting

De uitrusting van de BackBeat is (zoals we inmiddels van Plantronics verwachten) buitengewoon compleet. Je krijgt bij de Backbeat een netstroom lader voor zowel Europese als Engelse stopcontacten en een tasje om de lader en de headset in te vervoeren. De lader is ook voorzien van statusled zodat je er zeker van bent dat de lader goed in het stopcontact zit. Het enige dat misschien mist is een gewone USB kabel om hem aan een laptop op te laden.

Geluidskwaliteit

Bij de BackBeat 903+ draait alles uiteraard om de kwaliteit van de muziek die je erop afspeelt en daarvan zijn wij erg onder de indruk. De BackBeat is geen in-ear model, maar haalt wel het bassniveau van in-ear oordopjes. Iets dat ons zeer aanspreekt. Zelfs bij vol volume begint het geluid niet te kraken.

Uiteraard hebben we ook wat gesprekken gevoerd en daar blijkt toch dat headsets die ene sprietje richting de mond hebben, net iets beter werken. Het is dan ook duidelijk dat de nadruk bij de BackBeat op de muziek ligt.

Accuduur


Op een volle acculading kan je 7 uur naar de BackBeat luisteren. Er is menig telefoon die er eerder mee op zal houden. Voor een volle accu hangt de Backbeat 3 uur aan het stopcontact. Gebruik je de BackBeat enkel voor telefoongespreken, dan hoef je hem maar één keer per week op te laden.

Plantronics-BackBeat-903-Oor

Conclusie

Voor muziekliefhebbers en sporters die mobiel bereikbaar willen blijven is de Plantronics BackBeat 903+ zeker een aanrader. Zoek je een headset puur om in de auto te gebruiken, dan kan je beter voor een Jabra Extreme of Plantronics Voyager Pro kiezen.

Over de auteur: Arjan F Olsder