Toestellen
02 februari 2010 - Nick Cuyon

Review: Nokia N97 firmware 21.0.045

Mijn eerste review op MobileCowboys.

Eindelijk is de langverwachte update voor de Nokia N97 uitgekomen! Na geruchten dat de update er voor het einde van vorig jaar zou komen is hij dan toch gereleased.

Ik heb hem nadat ik mijn bed uit kwam gelijk geüpdate. In deze mini review beschrijf ik mijn ervaringen die ik heb na de software update van mijn N97. Deze review zal ik als ik nog andere feiten tegenkom nog updaten.

Op de website van Nokia staat de officiële changelog:

  • Improved call reliability
  • Smoother touch screen scrolling
  • Browser improvements 
  • Improved Music player

Ik zal in volgorde van de changelog mijn verslag uitbrengen.

Improved call reliability

Omdat ik meer een smser dan een beller ben kan ik niet niet zo heel veel over vertellen. Wat mij wel opviel is dat er nu een knop is om gelijk naar je numeriek toetsen bord te gaan. Dat is vooral handig als je bijvoorbeeld met je provider moet bellen en je komt in een keuze menu terecht.

Smoother touch screen scrolling

Dit is de grootste vooruitgang van de N97 sinds de toevoeging kinetisch scrollen. Dat was al heel fijn bij de vorige update, bij deze update is het echt goed te merken dat Nokia daar wat aan gedaan heeft. Scrollen gaat veel sneller en zonder haperingen. Je merkt het vooral in je contacten en bij je music player omdat je daar het meeste doorheen gaat. Het werkt nog niet zo perfect als op een iPhone maar voor een resistive touchscreen is het een hele verbetering

Browser improvements  

Mede dankzij het beter scrollen op de N97 werkt de browser ook veel fijner.  Het laden van de websites is er op vooruit gegaan. Waar het laden van de website van MobileCowboys nog wel eens een tijdje duurde, is dit nu stukken verbeterd. 

Daarentegen blijft het nog steeds een onhandige browser, voornamelijk als je even een pagina terug wilt is dat heel omslachtig.

Improved Music player

Wat ik hierboven al vermelde is het scrollen door je nummers sterk verbeterd. De player werkt ook wat sneller bij het wisselen van nummer, alleen mis ik nog steeds een knop waarmee je direct naar al je nummers gaat. Nu kom je eerst in je muziekbibliotheek terecht en daarna kan je weer naar alle tracks toe.

Deze ervaringen zijn na 2 dagen, als ik nog meer dingen opmerk zal ik deze er bij vermelden

Over de auteur: Nick Cuyon