Accessoires
18 juli 2011 - Arjan F Olsder

Review: Nokia MD-11 Mini Speaker

Met de MD-11 heeft Nokia een zeer opvallende mini-speaker op de markt gezet. Onlangs vloog ik naar Curacao om daar een aantal gadgets te testen en vandaag dan ook mijn review van deze kleine lawaaimaker.

Wanneer je de MD-11 koopt, krijg je niet meer dan de speaker, een setje van die AAA batterijen en een beknopte handleiding. Het aansluitsnoer zit namelijk in de speaker zelf verwerkt. Slim! Wil je stereo luisteren, dan moet je er nog een tweede MD-11 bijkopen. Wij hadden er helaas maar één bij ons al verwacht ik niet dat ze veel fout kunnen doen.

Nokia-MD-11-Uitrusting

De speaker heeft een coating die zeer zacht aanvoelt en daarmee hebben we meteen ook de grootste zwakte van dit speakertje te pakken. De coating werkt als een zeer fijn schuurpapiertje. Ik had de rode speaker tussen allemaal kabeltjes in mijn tas zitten waardoor er allemaal zwarte vlekken op zitten die zeer moeilijk te verwijderen zijn. Wat mij betreft een ontwerpfout. Nokia had er dan ook goed aan gedaan om er een passen tasje bij te geven.

Nokia-MD-11-Vlekken

Het belangrijkste is natuurlijk het geluid dat eruit komt en daar ben ik zeer tevreden over. Het geluid klinkt zeer vol en is hard genoeg om hoorbaar te zijn tijdens het douchen op de hotelkamer. Door zijn compacte vorm is hij ook nog gemakkelijk op te bergen. Hoewel de speaker geluidstechnisch een aanrader is, is mijn koopadvies enkel positief voor de zwarte uitvoering van de speaker. De gekleurde versies zou ik lekker laten liggen.

Over de auteur: Arjan F Olsder