Toestellen
01 juli 2008 - Menno Stil

Review: Motorola F3. Handig of alleen terug naar 1993?

Ik heb de Motorola F3 nu 2 maandjes en wat kan ik er soms een schik van hebben. Maar ben ik een mobiele telefoon nerd die niet weet wat hij nou weer moet kopen?

Of is de Motorola F3 toch echt een gaaf ding?

Je kunt de Motorola F3 het beste vergelijken met een vakantie ver weg. Even heerlijk ontspannen, niet de drang tot het checken van je mail die dan weer vol spam staat. Geen MMS’jes ontvangen met filmpjes die eigenlijk helemaal niet grappig zijn. Even geen internet op je mobiel, dus even lekker eens niet de fora’s checken of websites met nieuws, eigenlijk net zoals op vakantie dus.

Maar anno 2008 laat je toch je GSM niet zo 1.2.3. thuis, nou athans ik niet. Je kan maar pech krijgen met je auto, of je arm gaat eraf. Dan kan je zoeken naar een telefooncel, maar die staan bijna nergens meer en heb je dus echt een mobiel praat apparaatje nodig. Dit is precies dat kleine gaatje wat de F3 mooi opvult. Geen dure alles kunner opzak maar een 21 euro kostende nog net niet wegwerp gsm. De F3 is daarom super geschikt als BierGSM, strand mobieltje of backup toestel.

Maar laten we het even over de F3 zelf hebben, is hij als telefoon nou echt zo goed? En dat antwoord is JA, de F3 is super dun, weegt maar 68 gram en heeft een standbytijd van ruim 300 uur. Het bellen met de F3 gaat ook super, je bent goed te verstaan en belangrijker nog, je kunt de mensen goed verstaan. De speaker van de F3 kun je vergelijken met een 6310i en dat is toch wel een van de beste telefoons ooit gemaakt als het op bel volume aankomt.

Maar daar houd het eigenlijk al snel op, de F3 heeft een zwartwit scherm wat je het beste kunt vergelijken met dat van een rekenmachine. Dus je letters zijn ook echt zoals op een rekenmachine. De o kent hij bijvoorbeeld niet en zal dan worden weergegeven als een 0. Dit zijn de dingen die snel storen, SMSjes staan als woorden op je gsm. “hoi ik eet vanavond niet mee” is op je scherm dus “ H0i (naar rechts drukken) ik (naar rechts drukken) eet (naar rechts drukken) vanav0nd (naar rechts drukken) niet (naar rechts drukken) mee. Dit is echt tergend en ik kan zeggen dat dit ook absoluut niet went. Ook het Menu met spraakinstructies kon me niet echt overtuigen, dit is in mijn Nederlandse model gek genoeg ook in het Engels>Frans>Spaans>Pools.

En wat zit er dan nog meer in de F3?

Ja dat is natuurlijk lastig bij dit toestel, want deze is immers gemaakt als “niets” kunner.

Nou er zit een wekker in, en die is best wel behoorlijk, en ja daar houd het echt op :P

Daarom dacht ik: Voor wie is deze GSM dan wel gemaakt? Waarom is Motorola met dit model gekomen?

Mensen die nog nooit een GSM hebben gehad, kunnen in mijn beleving veel beter beginnen met een simpele nokia. Deze menu’s zijn super makkelijk, logisch en leren daardoor erg snel.

Daarom snap ik nog niet helemaal waarom Motorola deze GSM op de markt heeft gebracht. Omdat het kan zullen we maar zeggen.

++ Bel Kwaliteit

++ Wekker

++ Heerlijk eens geen gedoe op je gsm

-- SMS’en simpelweg niet te doen

-- Altijd maar je jaren negentig kleding aan is niet fijn.

Stay tuned voor de E71 review (Nederlands productie model)

Mobilecowboy Menno Stil over en sluiten.Gerelateerde links:
Review van de Sony Ericsson W880i
Samsung F300 review: leuk maar onhandig
Uitgebreide review K600i
Over de auteur: Menno Stil