Nieuws
26 maart 2009 - Martijn Derks

Review: McGuider 7.70

Gister beloofde ik in deze post. Dat ik een review zou schrijven over het nieuwe navigatiepakket van Sygic McGuider 7.70. Nou zoals beloofd kun je mijn ervaringen met de navigatie software hieronder gaan lezen.

Mijn eerste indruk van het pakket  is goed. De user interface is helder en de knoppen zijn groot genoeg om in een rijdende auto te kunnen bedienen. Alleen de knoppen om in de menu's te scrollen hadden wat groter kunnen zijn. Je moet goed kijken om ze te raken, maar dat is misschien ook een kwestie van wennen. Ik zal McGuider 7.70 ook vergelijken met Tomtom 9.10 die beide draaien op mijn HTC Touch HD. De beleving op een andere toestel zou anders kunnen zijn? Graag jullie reactie over de ervaringen op andere toestellen, deze kun je kwijt onder deze post bij "Reageren".

Belangrijkste kenmerken:

 •   100% dekking van West-Europa en een groot deel van Oost-Europa.
 •   Snelheidscamera’s voor AND, B, E, F, FIN, GB, I, IRE, N, NL, S, P & PL
 •   Snel adressen zoeken met fuzzy logic
 •   Volledig aanpasbare regionale instellingen
 •   Verbeterde reisplanning via routepunten
 •   De ‘McGuider Assistant’-interface voor het downloaden van updates en snelheidscamera’s
 •   Beheer van POI’s, waarschuwingen en importeren van gepersonaliseerde POI’s
 •   Meertalige ondersteuning in grote steden als Wien of Vienna
 •   Rijstrookbegeleiding en geavanceerde wegwijzerinformatie

Levering:

 • 1 x McGuider® micro SD-kaart van 4 GB
 • 1 x mini SD-adapter
 • 1 x standaard SD-adapter
 • 1 x instructieboekje voor een snelle start

 Screenshots met aanvullende informatie:

Op de twee volgende screenshots zie je het opstarten van het programma. Dit duurde op mijn HTC Touch HD zo'n 20.2 seconden, Tomtom heeft op het zelfde toestel maar 13.1 seconde nodig.

Het vinden van een fix op mijn toestel duurt 10.6 seconden, bij Tomtom duurt dit op hetzelfde toestel 36.4 seconden een aanmerkelijk verschil. Zeer positief voor McGuider.

Met de ingebouwde kaarten viewer kun je handig even zoeken waar je bent en bijv. een parkeergarage,hotel, pin automaat enz. zoeken in de buurt.

De user interface werkt erg prettig en snel. het lijkt veel op die van Tomtom, en is daarom helder en duidelijk.

Het plannen van een route werkt goed en snel, over een route van 's-Hertogenbosch naar Nieuwegein deed MacGuider 11.9 secomden Tomtom doet hetzelfde in 5.2 seconden.

Op onderstaande screenshot kun je zien hoe rijbaan begeleiding er uitziet. Het is dan de bedoeling dat je de groene pijlen volgt. Ik vind dit een erg handig functie die ik mis in Tomtom 9.10. De pijlen hadden in mijn ogen wat groter mogen zijn. De maximumsnelheid staat rechtsboven in beeld en kan hoge boetes voorkomen, zeker in Nederland waar de snelheid nogal eens wisselt op hetzelfde traject. Het geluid is luid en goed hoorbaar, soms wat scherp. Maar dat laatste houd je wakker ;) McGuider kan als je dat wilt je waarschuwen bij het naderen van een spoorweg overgang, U-bochten vermijden in je route? Ook kan mcGuider je waarschuwen voor flitspalen. Er is een instelling waarmee je een waarschuwing krijgt als je de maximum snelheid overschrijdt.

Via de knop extra's kun je een viertal handige tools vinden een wereldklok, rekenmachine, maateenheden omzetten en landinfromatie. Bij de laatste tool kun je maximun snelheden per land vinden maar ook de valutasoort, aantal inwoners, landcodes en niet onbelangrijk of men links danwel recht rijdt.

Een functie die ik mis bij Tomtom is wel aanwezig in McGuider 7.70, namelijk het roteren van het scherm. Bij Tomtom doe ik dit met Gyrator of Flipit, maar in werkelijkheid doet mijn Touch HD het roteren dan en niet Tomtom. Hier kan Tomtom nog van leren.

Conclussie:

McGuider 7.70 is een goed en stabiel programma het is in de test periode slechts eenmaal vast gelopen. Bij Tomtom overkomt mij dit met regelmaat. Zeer positief is het snel vinden van een fix (10.6 seconden), nadeel is weer dat het opstarten wat lang duurt (20.2seconden).

De ingebouwde schermrotatie is een pluspunt. Rijbaan begeleiding is erg fijn, wel wat klein weergegeven. Ik mis rijbaan begeleiding echt in Tomtom 9.10.

Ik  gebruik voortaan bij voorkeur McGuider 7.70. Qua prijs verschillen ze niet zoveel, Tomtom kost zo'n 75 euro Navigator 6 en McGuider 7.70 kost 79 euro.

Wat wel jammer is, er is geen file informatie. Het plannen van een route duurt bij McGuider twee keer zolang als bij Tomtom, dat is jammer. Maar een probleem is het niet echt, meestal weet je wel welke kant je ongeveer op moet, en kun je vast rijden.

Over de auteur: Martijn Derks