Nieuws
03 juni 2009 - Martijn Derks

Review: iPhone navigatie iDA Europe

Zoals ik gister al in deze post toezegde, zou ik een review plaatsen over iDA Europe. Helaas het installeren via Cydia is me niet gelukt, Cydia liep steeds vast. In Icy lukte het wel, al duurde het downloaden erg lang, drukke servers bij RipDev?

Ik schreef eerder een review over Sycic's McGuider 7.70, en ik moet zeggen iDA werkt hetzelfde enkel kan ik nergens een mogelijkheid vinden om een waarschuwing te  krijgen voor snelheidscamera's. Jammer, maar dat is wellicht met een update te verhelpen?

Fix op GPS duurt zo'n 10 seconden gemiddeld, opstarten van iDA duurt 10 seconden, erg netjes. Plannen van een route gaat erg snel een route van 's-Hertogenbosch naar Amsterdam in nog geen 7 seconden.

Gister schreef ik dat het pakket wat duur was naar mijn smaak. Ik moet hiervan terug komen $109.99 9 (71.62 euro) is een nette prijs voor dit pakket. Wat wel een nadeel kan zijn is dat je een jailbreak oet uitvoeren en wellicht in de toekomst. Als Apple deze mogelijkheid weet te voorkomen, je met en onbruikbare pakket zit. Echter is het je eigen keus al dan niet te upgraden naar een andere frimware versie. Maar dan mis je weer extra functionaliteit.

Conclussie:

Het is een erg mooi pakket, dit is te danken aan de basis van het pakket Sygic's McGuider 7.7. Je accu verbruik stijgt aanzienlijk mede door het gebruik van GPS en backlight, maar voor de meeste gebruikers is dat geen probleem. Die gebruiken hem in de auto aan de lader.

Een ander nadeel wat met een update wellicht te verhelpen is. Als je gebeld word schakkelt je iPhone naar de telefoon functie. Hang je op, dan start iDA wel opnieuw op en weet hij de route nog. Echter kom je dan bij scherm 1, 2 en 3 (zie hieronder) uit. En dat vereist actie van de gebruiker. Scherm 1, zal na aanschaf wel weg zijn maar 2 en 3 waarschijnlijk niet.                     Met dank aan Janine Freriks voor de vraag.

Rijbaanbegeleiding werkt zeer pretig, jammer dat TMC (file Info) er niet in zit. Twijfel je nog over een aanschaf? In mijn ogen is dat niet nodig, maar ja we weten nog niet wat de andere aanbeiders voor ons in petto hebben bij de release van firmware 3.0.

Screenshots:

Over de auteur: Martijn Derks