Nieuws
07 oktober 2010 - Martijn Derks

Review: iDevices remote "I got control"

Vind jij al die afstandsbedieningen in huis ook zo irritant? De "i got remote" zegt de oplossing te hebben, maar is dit ook zo? De "i got remote" is een klein apparaatje dat je in de dock connector van je iPhone, iPod touch en iPad kan stoppen en daarmee kan je al je apparaten in huis bedienen. In deze review zal ik duidelijk maken hoe dit apparaat in het gebruik functioneert.

Het aansluiten kan eigenlijk niet simpeler, je klikt hem om je iDecive en deze dedecteert het apparaat direct en vraagt of je de bijbehorende (gratis) software wil installeren. Dit moet je natuurlijk doen anders heb je er niks aan. Na de klik kun je foto's, video's en screenshots vinden...

Foto's

foto%203-1foto%204-1foto%202-2foto%201-1

Hieronder de screenshots van de installatie van de "I got control" dit wijst zich vanzelf. Eenmaal het programma op je iPhone geïnstalleerd, doorloop je al je apparaten die je wilt kunnen bedienen. Er worden veel apparaten ondersteund, helaas in mijn geval kreeg ik enkel de tv aan de praat en mijn speaker set. Het is mij niet gelukt om mijn PVR aan de praat te krijgen. Mocht je apparaat niet in de lijst staan dan is er een mogelijkheid de "I got remote" te laten "leren". Dit doen je door je afstandsbediening van het in te stellen apparaat te richten op je iDevice. Helaas moet je elke actie die je wilt gebruiken laten "leren" dit kost veel tijd. Helaas ook middels deze methode kreeg ik helaas mijn PVR niet aan de praat.

Verder werkt de "I got remote" handig en reageert de apparatuur correct en redelijk snel. Echter ik merkte wel dat ik het bij nader inzien helemaal niet handig vind om steeds mijn iDevice te moeten pakken om bijvoorbeeld te zappen. Dit omdat ik veel tijdens het tv kijken met mijn iDevices bezig ben en dan is het niet handig constant de "I got remote" in de dock connector te hebben. Hoe klein het ding ook is, hij zit dan toch in weg. Jammer is ook dat de lay out van de knoppen niet aanpasbaar is aan de wens van de gebruiker.

Conclusie

In mijn ogen is het een leuke gadget maar echt werkbaar vind ik het niet. En de prijs van ongeveer 70 euro is niet mis, voor de handigheid van het apparaatje.

Wil je de "I got remote" hebben dan kun je hem hier bestellen.

Screenshots

foto%2041foto%202-11foto1foto%2012foto%2023foto%2032

Video's

Over de auteur: Martijn Derks