Toestellen
03 april 2013 - Ron Smeets

Review Huawei Ascend W1 (video)

Huawei presenteerde enkele weken geleden de Ascend W1; een goedkope (150 Euro in prepaid pakket) Windows Phone 8 smartphone waarmee de Chinese fabrikant duidelijk probeerde te maken dat ze zich met behulp van vriendelijke prijskaartjes willen onderscheiden van sommige concurrenten.

De Ascend W1 is, kijkend naar de prijs-kwaliteit verhouding, op zich een prima compact toestel. Helaas voor Huawei onthulde Nokia eind februari in Barcelona de Lumia 520. Die heeft ongeveer hetzelfde prijskaartje maar wordt dan wel inclusief de bekende Nokia Windows Phone apps (Drive, camera tools etc) geleverd.

De Nokia Lumia 520 is dus een directe concurrent van de Huawei Ascend W1 en zorgt meteen voor een extra uitdaging voor de Chinese fabrikant. Wanneer je namelijk op zoek bent naar een goedkoop Windows Phone toestel dan zal bij veel consumenten de naam Nokia nog altijd meer vertrouwen wekken dan Huawei. Een kwestie van tijd wellicht? Dat zal moeten blijken. Hieronder een korte videoreview van de Huawei Ascend W1. Heel erg veel valt natuurlijk niet te vertellen over een toestel van amper 150 Euro ;-) Enjoy!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.