Nieuws
17 december 2009 - Martijn Derks

Review: Google "Goggles"

Cowboy Richard Otto schreef eergisteren al een stukje over Google "Goggles". Omdat ik nu een Android toestel met OS 2.0 tot mijn beschikking heb, heb ik de dienst eens uitgeprobeert.

Ik ben er vandaag even mee naar buiten geweest, dit om te bekijken of het inderdaad ook met (belangrijke) gebouwen werkt. "Goggles" is een Visual Search Engine, je maakt een foto van een object en google scant de foto en zoekt naar relevante links. Wil je meer weten en een korte video zien dan kan dat..

KnipselsdfsdfsdfsdfAls je "Goggles" voor het eerst opent, doorloop je een tuturial. Hierin krijg je in het kort een uitleg hoe het werkt en wat de service wel en niet kan. Je kunt daar ook een uitleg in een video zien. Je kunt er voor kiezen om de geschiedenis te bewaren van de zaken die je "geGoggeld" hebt, maar dit ook uitzetten de keuze is aan de gebruiker.

Daarna start de werkelijke applicatie op, je ziet een camera verschijnen. Onderin een grote shutter button en links daarvan een klein icoontje dat erop duidt dat ook je GPS actief is. Deze wordt gebruikt om te bepalen waar je bent. Je krijgt onderin beeld ook zoekresultaten te zien van bijv. bedrijven in de ongeving, mits je er met je camera naar "kijkt".

Maak je een foto van een object, product, barcode, kunstwerk, visitekaartje, enz dan verschijnt direct daarna een blauwe verticale streep. Deze streep scant de foto en daarna krijg je een Google pagina voorgeschoteld met de beste links.

De service werkt redelijk maar in lang niet alle gevallen helaas. Het is mij niet gelukt een visitekaartje zodanig op de foto te zetten dat "Goggles" er iets mee kon. Maar goed het initiatief is erg leuk en is natuurlijk ook nog in Beta. Mijn mening is dat het vooral leuk is om aan je vrienden te laten zien, dan echt bruikbaar in het dagelijkse leven. In de toekomst verwacht ik wel veel van dit soort services. Gelukkig is het gratis en zou ik het je zeker aanraden om er eens mee te spelen. helaas alleen voor mensen met een Android 2.0 toestel.

Hieronder een video, waarin je de werking kan zien.

Over de auteur: Martijn Derks