Entertainment
21 oktober 2010 - Arjan F Olsder

Review: Flight Control (WP7)

Flight Control is misschien wel één van dé hits op de iPhone en is vanaf deze week ook verkrijgbaar op het nieuwe Windows Phone 7. Deze versie van Flight Control is echter niet door Firemint, maar door Namco gemaakt.

Ook voor deze game kunnen we op dit moment alleen de demo beoordelen en dat is buitengewoon jammer. In tegenstelling tot de demo van Rocket Riot, ben je er echt snel op uitgekeken. Hoewel je zou verwachten dat je slechts één vliegveld zou kunnen spelen, kan je ze namelijk allemaal spelen, maar is het game over wanneer het tiende vliegtuig is geland. Een enorme afknapper dus.

Gameplay

Wat echter erg goed is, is dat Namco er zeker in is geslaagd een perfecte kopie neer te zetten. Wanneer ik Flight Control op de iPod Touch en op de Samsung Omnia 7 naast elkaar leg, zijn er geen opvallende verschillen. Oké, op de iPod gebruikt de game Game Center van Apple, maar daar krijgen we onder Windows Phone 7 Xbox Live support voor terug.

Sound & Graphics

Zoals ik al aangaf voelt Flight Control als een directe kopie van de iPod/iPhone versie. De graphics en het geluid stralen nog steeds een heerlijk jaren 70 gevoel uit. Hier valt niks op aan te merken.

Conclusie

Ook op Windows Phone 7 heeft Flight Control alle kansen om een evergreen te worden. Van vernieuwing is echter geen sprake en de demo versie is bedroevend kort.

Over de auteur: Arjan F Olsder