Toestellen
20 december 2005 - Ron Smeets

Reuzen PDA van Gotive

Wellicht dat het komt doordat er Windows CE op draait, maar de Gotive H42 PDA (alleen die naam al) wordt géén succes, zoveel is wel zeker.

Toegegeven, het 15,5cm scherm is een plaatje, en hij heeft ook Bluetooth en WiFi aan boord. Waar het helemaal mis gaat is dat deze 600 grams baksteen ondanks zijn afmetingen niet eens een toestenbord heeft. Dat paste er zeker niet meer bij na het inbouwen van een BARcode scanner en GPS ontvanger. Voor de synchronisatie met je PC is een dock beschikbaar met USB en seriele aansluitingen.

Als klap op de vuurpijl hebben we nog de retailprijs: afhankelijk van de uitvoering mag je tussen de 1600 en 3000 dollar uittrekken voor deze opvallende verschijning. Daarvoor kun je, als je een beetje de moeite neemt, een laptop, TomTom en PDA kopen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.