Toestellen
20 juni 2005 - Ron Smeets

Retro-look GSM van Spark

Bij het Amerikaanse Spark Electronics kun je voor 399 Dollar (ca 320 Euro) een retro-look GSM kopen. Het toestel ziet uit als een kiesschijf telefoon uit de 70-er jaren, maar is van binnen een normale GSM. Stop je SIM-kaart erin en hij werkt. De ingebouwde accu gaat zo'n 6 uur mee en kan normaal via het lichtnet opgeladen worden.

Met z'n 5 kg, alle bijbehorende ouderwetse bel- en rinkelgeluiden en de ratelende kiesschijf waan je je helemaal terug in de tijd dat Chriet Titulaer nog uitgelachen werd toen hij ons wilde doen geloven dat voor het jaar 2000 de helft van de wereld met een portable telefoon zou rondlopen.

Inmiddels weten we allemaal al lang dat Chriet het laatst lachtte...

Lees hier meer over de Spark Fun Portable Rotary Phone.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.