Nieuws
29 oktober 2011 - Ron Smeets

Reorganisatie bij Motorola Mobility kost 800 banen

Motorola Mobility, de zelfstandige mobiele tak van de Amerikaanse fabrikant, was eigenlijk weer een beetje op de weg terug, vooral dankzij de redelijk goed ontvangen en vooral in de VS populaire Droid smartphones. Bovendien werd de overname door Google ook als een positieve wending gezien.

De recente kwartaalcijfers, die afgelopen week gepresenteerd werden, waren echter minder florisant. Motorola Mobiltity verkocht in Q3 weliswaar meer toestellen en boekte ook meer omzet, maar moest wel een verlies incasseren van 32 miljoen dollar. Volgens Bloomberg staan er nu honderden, 800 om precies te zijn, banen op de tocht bij Motorola Mobility.

Bloomberg heeft het bewijs daarvoor gevonden in een document waarin de fabrikant een reorganisatie aankondigt die een kostenbesparing van 31 miljoen dollar moet gaan opleveren. De plannen daarvoor zijn op 24 oktober al goedgekeurd door de U.S. Securities and Exchange Commission, een soort van NMa. In de betreffende plannen zou (de link daarnaar werkte op het moment dat ik dit artikel schreef niet, of er is een login voor nodig) dus ook staan dat Motorola Mobility van plan is zo'n 800 banen te schrappen.

De kosten van de reorganisatie zijn als volgt verdeeld; 27 miljoen wordt uitgetrokken voor ontslagvergoedingen en 4 miljoen is bestemd voor het sluiten van een aantal kantoren (of fabrieken). Overigens is de reorganisatie, en dan vooral het terugbrengen van de kosten, ook onderdeel van de overname voorwaarden die met Google overeengekomen zijn, zo meldt Bloomberg.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.