Geruchten
28 september 2015 - Ron Smeets

Renders tonen het design van de Lumia 950 en 950 XL Microsoft onthult de nieuwe high-end Lumia's op 6 oktober

Het is zeker niet de eerste keer dat een render van de vermeende nieuwe high-end Lumia's opduikt. Microsoft zal de Lumia 950 en 950 XL op 6 oktober officieel aan de wereld presenteren. Dit weekend zijn afbeeldingen, en een geanimeerde video, van de Lumia 950 en Lumia 950 XL opgedoken. In onderstaande video wordt de blauwe XL versie van de nieuwe Lumia getoond. Daaronder staan ook twee afbeeldingen van dat toestel.

Op de laatste afbeelding is de achterzijde te zien van een witte Lumia 950. De kleinere variant is te herkennen aan een iets ander camera design. Uiteraard zal pas over ruim een week, op 6 oktober, duidelijk worden in hoeverre deze video en afbeeldingen de werkelijkheid benaderen.

Op de eerste afbeelding hieronder, van de blauwe Lumia 950 XL staan ook de vermoedelijke afmetingen van het toestel. Als die kloppen dan wordt hij 151.9 millimeter hoog, 78.4 millimeter breed en tussen de 7.8 en 9.9 millimeter dik. Het verschil in de dikte heeft natuurlijk alles te maken met de (PureView) camera 'bobbel' aan de achterzijde.

Bron (1), bron (2)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.