Nieuws
11 september 2005 - Ron Smeets

Relschoppers rekruteren per SMS

In het Noord-Ierse Belfast worden kinderen en tieners per SMS opgeroepen mee te doen aan zogenaamde recreatieve rellen.

Professionele relschoppers die over het algemeen goed bekend zijn bij de lokale politie ronselen in de buurt van hang-, speelplekken en scholen 'onbekende' kids en tieners door ze SMSjes te sturen met de vraag om voor hun als relschopper op te treden.

Zo is het dus al voorgekomen dat de oproerpolitie moest uitrukken naar een grote rel en ter plekke 'verwelkomd' werd door steenengooiers waarvan de jongste net 5 jaar was.

Het zal u niet verbazen dat de Noord-Ierse overheden en media zeer ongerust zijn over deze ontwikkelingen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.