Nieuws
19 januari 2009 - Ron Smeets

Release tweede Android Phone voor onbepaalde tijd uitgesteld

Enkele weken geleden werd de Australische Kogan Agora nog vol trots gepresenteerd als 's werelds tweede Android Smartphone. Het toestel zou eind deze maand op de markt komen maar door een ontwerpfout is die release nu voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Het blijkt namelijk dat het QVGA display dat Kogan gebruikt niet compatible is met diverse Android applicaties waardoor de ontwerpers van het toestel min of meer terug bij af zijn.

Hoewel Kogan aangeeft het toestelontwerp te zullen gaan aanpassen heeft hij nog geen idee wanneer die dan nu klaar zal zijn.

Iedereen die al een Kogan in pre-order heeft staan en er zelfs (deels) al voor betaald heeft zal zijn geld terug krijgen, aldus Kogan.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.