Entertainment
01 januari 2006 - Ron Smeets

Release PS3 in gevaar

'Fishie', een insider uit de game(console) business heeft vlak voor het nieuwe jaar enkele momenten kunnen doorbrengen met een PS3 en daaruit, zo blijkt uit zijn twee posts op Kotaku, de conclusie getrokken dat Sony nog veel werk heeft voordat deze console het daglicht zal zien.

Zoveel dat hij ervan overtuigd is dat de geplande releasedatum (maart) niet gehaald zal gaan worden. Over de exacte redenen, behalve dan dat er nog helemaal geen spellen beschikbaar zijn wat toch een essentieel onderdeel is bij de lancering van een nieuwe console, wijdt hij wat verder uit in zijn tweede bericht.

Met name de discussie tussen 'Friend Mole' en 'In-the-know' over de problemen bij het renderen van video en bewegingen en het crashen van de PS3 tijdens tests doet hen vermoeden dat Sony nog voor meer dan de drie maanden die hen tot de officiele release rest aan werk heeft liggen. En ook hier weer wordt gesproken over het ontbreken van games voor de PS3.

Voor diegenen die het nog niet weten, Fishie is ook degene die vorig jaar als eerste, en drie maanden voor de officiele release, enkele feiten die later waarheid bleken over de 360 verspreidde. Sindsdien wordt hij gezien als een van de belangrijkste insiders in deze branche.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.