Toestellen
24 februari 2006 - Ron Smeets

Release Nokia's N91 verder weg dan verwacht

De N91, ofwel het toestel dat Nokia's high-end Musicphone had moeten worden lijkt nog voor een eventuele release al ten dode opgeschreven.

Hat was oorspronkelijk de bedoeling om de N91 rond de kerst (van 2005!) in de winkels te hebben liggen, maar die datum werd eind vorig jaar al verschoven naar het eerste kwartaal van 2006. Nu blijkt dat we de N91 ook het komende half jaar nog niet hoeven te verwachten en als je het mij vraagt kunnen ze in Finland er nu beter voor kiezen om hem door de achterdeur af te voeren en opnieuw te beginnen. . .

De laatste vertragingen hebben te maken met de problemen die de developers van Nokia ondervinden met de implementatie van Windows Media DRM. Simpel gezegd krijgen ze het dus gewoon niet aan de praat.

Bovendien doen inmiddels ook al geruchten de ronde dat de veelbelovende peer-to-peer functie waarmee N91 gebruikers met elkaar muziek en videobestanden zouden kunnen uitwisselen via de ingebouwde WiFi het ook niet gaat halen. Een woordvoerder van Nokia sprak er namelijk met geen woord meer over toen hij liet weten dat de playlists(!!!) van de N91 via Bluetooth of MMS met elkaar gedeeld kunnen gaan worden.

En dan te bedenken dat Nokia de N91 in april van vorig jaar al aankondigde als HET antwoord op de toen ook nog in productie zijnde iPod phone (die natuurlijk inmiddels ook al geflopt is).

Wonden likken en opnieuw beginnen, maar dat had ik al gezegd. . .Gerelateerde links:
Nokia N91 crashtest
Weer een Nokia toestel realease uitgesteld
N91 niet onder de kerstboom
Eerste iTunes GSM van Nokia ?!
Nokia showt N-series
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.