Geruchten
14 november 2011 - Ron Smeets

Release iPhone 5 afgelopen zomer al verschoven naar 2012 ?

In de maanden voor de lancering van de iPhone 4S gingen heel veel geruchten de ronde dat Apple (ook) met een iPhone 5 op de proppen zou komen. Dit toestel had, volgens de geruchten, een groter display (ca. 4 inch) en waarschijnlijk het design van de iPad 2 (een afgeronde metalen achterzijde).

Volgens een artikel op BusinessInsider had Apple echter maanden voor de lancering van de iPhone 4S al besloten de iPhone 5 (vooralsnog) te annuleren.

Als deze geruchten op waarheid berusten dan betekent het dus wel dat Apple inderdaad met de ontwikkeling van een iPhone 5 bezig was en mogelijk ook plannen had om die, eventueel samen met de iPhone 4S, op de markt te brengen. Business Insider beroept zich op berichten die zij hierover hebben ontvangen van een, volgens hun, zeer betrouwbare bron die in het verleden ook al eens over juiste informatie met betrekking tot Apple's producten en roadmap beschikte.

De bron zegt letterlijk dat de iPhone 5, een toestel met een compleet nieuw design en groter display, ongeveerd drie maanden voor de presentatie van de iPhone 4S geannuleerd is en dat dit toestel, de iPhone 5 dus, pas volgend jaar onthuld gaat worden. Hij, de bron, zou zelfs al twee weken met een prototype van de iPhone 5 hebben gespeeld.

Natuurlijk kunnen deze berichten niet geverifieerd worden bij Apple. Die houden hun kaken altijd stijf op elkaar als het gaat om nieuwe (toekomstige) producten. We zullen dus moeten wachten tot de volgende 'iPhone presentatie' voordat duidelijk wordt in hoeverre deze berichten de waarheid benaderden. Misschien dat dan ook duidelijk wordt of het 'iPhone 5 hoesje' dat ik enkele weken geleden toegezonden kreeg, meer was dan een Chinees (namaak)product ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.