Geruchten
15 september 2009 - Ron Smeets

Release firmware versie 2.0 voor de Nokia N97 vertraagd?

De afgelopen dagen is een nieuwe, kleine, firmware update (versie 12.0.026) verschenen. Mijn eigen N97 is nog niet aan de beurt, aldus Nokia's Update service, maar we zitten natuurlijk ook allemaal met spanning en smacht te wachten op versie 2.0 die tijdens Nokia World gepresenteerd werd en in Oktober uitgerold gaat worden.

Vanochtend verscheen op de Twitterfeed van S60Blog echter ineens de mededeling dat de release van de nieuwe firmware mogelijk vertraging gaat oplopen.

Navraag bij Nokia wees uit dat daar op dit moment (officieel) nog niets over bekend is. Voor zover de Nokia medewerkers in de Benelux het weten komt Firmware 2.0 voor de N97 gewoon in Oktober uit.

Op zich is een eventueel uitstel van de release natuurlijk niet iets wat we nog niet eerder hebben zien gebeuren. Firmware releases worden vaker uitgesteld vanwege last-minute changes of (bug)fixes, maar in dit geval zou het wel jammer zijn. De N97 ligt namelijk al ruim twee maanden in de winkels en volgens de eerste berichten, begin Juli, zou de 'definitieve' software versie van het toestel al in Augustus beschikbaar komen.

Eigenaren van een provider locked toestel zullen hoogstwaarschijnlijk sowieso langer moeten wachten dan de rest omdat de nieuwe firmware natuurlijk eerst in een Vodafone, KPN of ander provider jasje gegoten moet worden.

Wordt wellicht vervolgd. . .

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.