Nieuws
13 december 2010 - Ron Smeets

Rekenles via mobieltje voor Zuid Afrikaanse leerlingen

De mobiele telefoon wordt steeds meer gebruikt voor zaken anders dan bellen of SMS'en, dat is, zeker sinds de komst van de diverse applicatie winkels met honderdduizenden apps, geen nieuws meer.

Soms zie je echter bijzondere toepassingen. Zuid Afrikaanse leerlingen dien rekenles krijgen via hun mobieltjes is er zo eentje. Het project, MoMaths, blijkt een succes te zijn. Het afgelopen jaar (2010) slaagden 14% van de leerlingen die aan het project deelnamen erin hun rekenvaardigheid te verbeteren.

MoMaths wordt zowel door het Zuid Afrikaanse ministerie van onderwijs als Nokia, marktleider in dat land, gesteund. Na een succesvolle testfase met 260 leerlingen is het project inmiddels uitgerold onder 30 scholen en 4000 leerlingen. Zie ook de video hieronder.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.