Entertainment
03 oktober 2005 - Ron Smeets

Reisorganisatie verbiedt mobiele telefoons

Naar aanleiding van klachten van klanten die zich stoorden aan het gebruik van GSM's en de bijbehorende, vaak irritante, ringtones heeft een Engels reisbureau besloten vanaf 2006 het meenemen van een GSM op reis te verbieden.

Het reisbureau in kwestie, de Adventure Company, zegt veel klachten gekregen te hebben van hun klanten over rinkelende mobieltjes tijdens bijvoorbeeld de bezichtiging van een Inca Tempel, boven op de Kilimanjaro of bij een romantische zonsondergang bij de Grand Canyon.

Voortaan moeten reizigers voor aanvang van de trip hun GSM's inleveren bij de reisleiders en krijgen ze die na afloop van de reis pas weer terug. Voor noodgevallen zijn er GSM's beschikbaar die door de reisleiders 'beheerd' worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.