Nieuws
24 mei 2006 - Ron Smeets

Registratie .mobi domeinen begonnen

Vanaf deze week kunnen bedrijven die in het bezit zijn van een geregistreerde merknaam in de mobiele business (Samsung, Nokia) hun .mobi domeinnaam claimen.

Tot 12 juni kunnen alleen deze bedrijven een .mobi domeinnaam registreren. Daarna kunnen ook andere bedrijven hun merknaam met de .mobi extensie registreren.

De rest van de (mobiele) wereld moet nog tot 28 Augustus wachten. Vanaf die dag kan iedereen een .mobi domein claimen.

Het is de bedoeling dat bedrijven .mobi met name gaan gebruiken voor websites die ook daadwerkelijk geschikt zijn om op een mobiele (Smartphone of PDA) te bekijken.Gerelateerde links:
ICANN goed op de communicatie tour
Het .mobi domein eindelijk live
Accoord over .mobi domein extensie
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.